03 de gener 2008

Nestcape plega

Netscape ha estat "incapaç de guanyar quota de mercat i el nombre d'usuaris ha disminuït". Però va ser un dels pioners. L'èxit li va arribar aviat, el 1995, però ha decidit plegar. Netscape va dominar el mercat i va obligar Microsoft a llançar el seu Internet Explorer. A partir de llavors, es va establir un duel entre els dos navegadors durant el qual les dues companyies, AOL i Microsoft, van desenvolupar productes que no sempre funcionaven o que tenien forats de seguretat i caigudes dels programes.

Finalment, el duel el va guanyar Microsoft, que es va quedar amb el 95% de la quota de pantalla. El declivi de Netscape ja no es va aturar, però la irrupció de Mozilla ha actuat com a detonant i ha fet que els directius d'AOL prenguessin la decisió de tancar el seu navegador, després de més d'una dècada d'història, tota una fita en el món d'internet.

Tom Drapeau, director d'AOL, ha explicat que ara la companyia se centrarà "a fer una transició a un negoci en el web amb el suport de la publicitat".

Imatge i Noticia vists a 3cat24.cat