02 de gener 2008

En 2008, més guerra contra les descàrregues

En 2007 vam veure com una mare va ser condemnada en Estats Units a pagar 156.000 euros per descarregar-se 24 cançons d'Internet; també va ser l'any que Sarkozy va anunciar que el piratejar, almenys a França, s'anava a acabar sota pena de perdre el dret a connectar-se a la Xarxa.

I, per descomptat, 2007 va ser l'any del cànon digital (malgrat que no entrarà en vigor de forma completa fins a dintre d'uns dies i que, en principi, gens té a veure amb descàrregues, sinó amb el dret a còpia privada) i que està causant una gran revolada dintre del Partit Socialista.

Doncs bé, 2008 va a ser, com poc, igual. Segons va informar el diari britànic The Times en els últims dies de l'any passat, el Govern de Gordon Brown està disposat a prendre's molt de debò l'augment de descàrregues de material protegit per drets d'autor, il·legals segons la seva legislació. Segons sembla, la pressió dels gestors de drets d'autor britànics ha calat en Downing Street. Endevinen el pla? Implicar als proveïdors d'Internet perquè suspenguen l'accés a Internet d'aquells dels seus clients que més descàrregues realitzen.

Vist a ElPais.com