03 de gener 2008

Apple no vol més iPhones alliberats

Un dels blogs de tecnologia més populars d'Internet, Gizmodo, ha avançat que la pròxima actualització del programari del iPhone anul·larà els "parches" creats per a alliberar el telèfon de Apple, és a dir, perquè el famós telèfon funcione amb qualsevol operador .

El blog va assenyalar que la versió 1.1.3 del firmware tornarà a bloquejar el telèfon perquè solament siga utilitzable en les xarxes de les empreses que han arribat a un acord amb Apple, a l'impedir el funcionament de programes aliens instal·lats pels usuaris.

Altres blogs van assenyalar que l'actualització 1.1.3 també afegirà noves funcions com un sistema similar a GPS que permetrà situar en mapes de Google el lloc en el qual es troba l'usuari. Apple no ha confirmat els detalls apareguts en Internet però s'espera que el creador de la companyia, Steve Jobs, reveli l'actualització i les seves noves funcions durant la conferencia MacWorld que se celebrarà a mitjan gener en San Francisco. Altres funcions que pel que sembla incorporarà iPhone són les de recolocar les icones de la pantalla principal i enviar missatges SMS a diversos destinataris alhora. Com l'anterior actualització del firmware del iPhone, 1.1.3 pel que sembla inutilitzarà totalment l'aparell en aquelles unitats que tingen instal·lades "hacks" per a alliberar el seu ús.

Vist a ElPais.com