06 de desembre 2007

Récord de vendes de descodificadors per a TDT

La venda de descodificadores de TV Digital Terrestre a l'octubre a Espanya va arribar un nou màxim històric gràcies a les vendes de televisors de pantalla plana amb sintonitzador integrat, a l'ascendir a un total de 471.992 equips

Els televisors amb sintonitzador integrat van ascendir a 225.792 unitats, un 60% superior a la mitjana. A causa de aquest augment, el mercat total de televisors ha crescut un 10% entre gener i octubre, comparat amb el mateix període de 2006. D'aquesta forma, el nombre de sintonitzadors TDT adquirits fins a octubre de 2007 és 6.956.176 unitats, segons un informe de l'associació Impulsa TDT, que estima que després de les vendes del mes es tancarà l'any superant la xifra dels 8 milions d'unitats venudes.

En l'últim mes analitzat es van superar fins i tot les vendes dels mesos de la passada campanya nadalenca -desembre i gener amb 450 i 469 milers d'unitats, respectivament-, mentre que la xifra total de vendes de descodificadores externs ha crescut un 8,4% enfront del mes anterior. Per segon mes consecutiu, ha augmentat el nombre de descodificadores TDT externs venuts, consolidant-se la tendència a l'alça d'aquests aparells.

Finalment, segons dades de setembre, fins a 569.831 edificis tenen ja l'antena col·lectiva preparada per a rebre TDT, el que suposa un 47% de l'univers total d'edificis de tres o més habitatges.

Vist a SatCesc