23 de desembre 2007

Més de 3.000 persones contra el tancament de TV3 al PV

Tres mil persones es van concentrar ahir al vespre al carrer Major de Castelló, davant la seu de la Generalitat, i mig miler més ho van fer a Gandia, davant de l'Ajuntament, per a reclamar la recepció dels altres canals de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals al País Valencià. Les mobilitzacions les va convocar Acció Cultural i van tenir el suport de tots els partits polítics (el PSPV, EUPV, el Bloc, IdV i ERPV), tret del PP, i dels sindicats UGT, CCOO i la Intersindical Valenciana i entitats locals.

Les concentracions s'han fet arran del tancament, per part de la Generalitat Valenciana, del repetidor de la Carrasqueta i dels intents per tancar els de Mondúver i el Bartolo. El govern de Camps ja ha demanat permís al jutge per segellar-los sense avisar prèviament a ACPV, per evitar concentracions de protesta.

ACPV considera que el tancament dels repetidors de TV3 és una vulneració de la llibertat d'expressió i informació, així com un atemptat contra la normalització i la unitat de la llengua. El portaveu de l'entitat, Toni Gisbert, s'ha mostrat satisfet de la resposta que han tingut les convocatòries, tot i ser un dissabte de vacances nadalenques i que el temps no acompanyava a sortir al carrer. I és que a Gandia va ploure amb força i a Castelló ruinejava. En declaracions a VilaWeb, Gisbert també ha dit que, passat festes, convocarien més mobilitzacions, per exemple a Alacant i a Alcoi.

D'altra banda, l'Ajuntament de Morella va aprovar una moció a favor de les emissions de TV3

Imatge i Noticia gràcies a Vilaweb.cat