11 de desembre 2007

Els repetidors de TV3 del Mondúver i del Bartolo, també amenaçats

La diputada del PP al Parlament de Catalunya Montserrat Nebrera ha dit avui que no tenia sentit el tancament per part del govern valencià del repetidor de TV3 de la Carrasqueta, i ha recordat que la gent no podia entendre un fet com aquest. 'Si la gent no ho pot entendre vol dir que no ho fem bé', ha dit la diputada, en declaracions a Catalunya Ràdio, on ha admès que l'executiu de Camps s'havia mogut probablement per motius electorals a l'hora de precintar el repetidor.

TV3 ja no es pot veure a una bona part de les comarques del sud (vegeu l'abast de la desconnexió en aquest mapa). Si els jutjats de contenciós administratiu de València i de Castelló de la Plana accepten la sol·licitud del govern valencià de tancar els repetidors del Mondúver i del Bartolo, la gran majoria de comarques del País Valencià no tindran cobertura de TV3. La jutgessa de València va denegar una petició del govern de Francesc Camps de tancar el Mondúver, l'abril passat, i la va denegar perquè considerava que, a més d'atemptar contra drets fonamentals de rebre informació lliurement, era una mesura cautelar desproporcionada, mentre no es resolgués l'expedient obert contra ACPV. Però ara l'expedient ja s'ha resolt, amb la imposició d'una multa de 300.000 euros a l'entitat presidida per Eliseu Climent i amb una ordre de tancament dels repetidors. I el govern valencià ha tornat a demanar el tancament dels repetidors del Mondúver, de la Carrasqueta i del Bartolo, ha obtingut l'autorització judicial de tancar la Carrasqueta i l'ha executada. I ara espera l'autorització de tancar els altres dos repetidors.

El cas del repetidor de Perenxisa, que difon el senyal de TV3 a l'àrea metropolitana de València, és diferent. Aquest repetidor no entrava en l'expedient informatiu resolt en favor del govern valencià. Però el mes passat tècnics del Consell van anar-hi per recollir informació, amb el propòsit d'obrir un altre expedient i poder tancar, també, aquest repetidor.

Vist a Vilaweb.cat