19 de desembre 2007

El ministre d'Indústria admet que el cànon digital pot substituir-se en el futur

El ministre d'Indústria, Turisme i Comerç, Joan Clos, ha afirmat que la proposta de cànon planteja uns preus assumibles i va avançar que en el futur es podrien estudiar altres mesures per a complementar-lo, o fins i tot substituir-lo, i donar amb un mecanisme millor per a finançar els drets d'autor.

En un desdejuni informatiu organitzat per l'associació empresarial Aragonex, Clos va explicar que les quantitats plantejades suposen "un esforç econòmic assumible" per als ciutadans i que s'ha buscat la solució "menys costosa possible". En un futur, va afegir, "intentarem trobar mesures que puguen complementar, o fins i tot substituir al cànon, per a trobar un mecanisme millor per a finançar els drets d'autor".

Els Ministeris de Cultura i d'Indústria van proposar les tarifes.

Clos va posar l'accent que el cànon no es veu reflectit en tots els suports. En el cas del disc dur dels ordinadors personals s'aplica als ordinadors multimèdia i en el dels telèfons mòbils, només en els quals inclouen formats MP3 i MP4. El titular d'Indústria va afegir que aquesta proposta,"pragmàtica, equitativa i organitzada", és fruit d'una negociació amb totes les parts i que ha suposat un important esforç per a baixar els preus unitaris. Clos va recordar que el nou cànon respon a la necessitat d'actualitzar aquestes quantitats, d'acord amb la Llei de Propietat Intel·lectual, i que espera que no sigua una mesura que "perjudique" les decisions de compra dels ciutadans.

Vist a ElMundo.es