13 de desembre 2007

Digital+ fa proves en HD a l'Astra i al Hispasat

Amb un llarg i dilatat retard pel que fa a la resta de les plataformes europees via satèl·lit, l'espanyola Digital+ inicia l'emissió d'un canal en fase de proves en Alta Definició

El canal en proves en HDTV de moment no és accessible per a cap abonat de Digital+, ni tan solament d'aquells que disposen del descodificador iPlus. El canal test en proves en Alta Definició està emetent codificat sota l'estàndard MPEG-4 AVC, que és el qual bona part de la resta de plataformes europees utilitza en alta definició en els canals que oferixen.

Tant en els satèl·lits Astra (19,2º Est) com en Hispasat (30º Oest) s'ha activat aquest canal en proves. Segons Sogecable, empresa propietària de Digital+, a Espanya el 13% de les llars ja disposen d'equips de televisió que permeten rebre en alta definició, una xifra que augmenta fins al 21% entre els abonats a Digital+.

L'alta definició permet una programació amb major qualitat d'imatge i més definició de senyal. Els abonats a Digital+ podran veure el nou Canal+ Alta Definició a través de iPlus, el terminal de nova generació adaptat per a aquest sistema, que Digital+ acaba de llançar al mercat.

Vist a SatCesc