23 de novembre 2007

RAI i Mediaset, involucrades en la manipulació política

Unes conversacions telefóniques difundides ahir per el diari italià "La Reppublica" involucren a la televisió pública italiana, la RAI i a Mediaset en un escándol de favors polítics.

Aquestes conversacions s'hauríen fet a la legislatura en que el lider de la dreta italiana, Berlusconi estava al poder. Recordem que Mediaset que té tres llicències televisives a Italia (Canale 5, Rettequatro i Italia 1) també era i és propietat de Berlusconi. Per tant els dos grups audiovisuals coíncidíen en propietari, i es clar que això va propiciar una facilitat manipulativa impresionant.

A les conversacions s'escolta discutir com presentarán la derrota de Berlusconi a les eleccions locals d'una forma més favorable als programes de noticies. També es discuteix el posar un important programa en prime time per a eclipsar un debat sobre els resultat de les eleccions a la RAI. Fin i tot va arribarse a acordar retardar l'aparició dels resultats electorals....

Tot això ha provocat que s'emprenga una investigació sobre el tema que a més coincidirá en una reforma legislativa del govern de Prodi per fer la televisió pública italiana més independent.

Vist a ElMundo.es