20 de novembre 2007

La Generalitat Valenciana comunica que la setmana que ve intentarà tancar la Carrasqueta

La Generalitat Valenciana ha comunicat a Acció Cultural del País Valencià que provaria de tancar la setmana vinent (dilluns, dimarts o dimecres) el repetidor de TV3 situat a la Carrasqueta. No serà fins unes hores abans que la Generalitat comunicarà a ACPV el dia i l'hora exactes en què vol dur a terme el tancament. El jutjat d'Alacant va donar permís la setmana passada perquè el Consell fes efectiu el tancament en un termini de quinze dies. ACPV ha assegurat que convocaria una nova mobilització de protesta com la que es va fer el 27 d'abril passat.

La Generalitat Valenciana va demanar l'autorització judicial perquè ACPV s'havia negat a cessar les emissions tal i com havia requerit el govern valencià a través d'un expedient sancionador (pdf). Segons ACPV, tancar els repetidors és 'un atac a la llibertat d'expressió, un atac a la pluralitat informativa sense precedents a l'Europa occidental i una agressió a la llengua'.

Tot amb tot, fonts del departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya ha dit a VilaWeb que ara hi havia totes les condicions per poder tancar un acord amb la Generalitat Valenciana per a la reciprocitat entre TV3 i Canal 9 i que confiava que es pogués fer efectiu aviat.

Vist a Vilaweb.cat