15 de novembre 2007

Cinc minuts d'apagó en protesta pel calentament global

Contra el canvi climàtic, el millor és començar per casa. Apagant les llums. Per això, avui, entre les 20.00 i les 20.05 hores, els espanyols han estat convocats a una apagada simbòlica per nombroses organitzacions ecologistes i de consumidors.

A ella s'han sumat, a més del Ministeri de Medi ambient, les comunitats catalana, valenciana i canària i diferents ajuntaments. Sota el lema "Enfront del canvi climàtic: actua ja", aquesta apagada, similar al celebrat en diversos països el passat 1 de febrer, intenta "conscienciar a la societat i als governs de la necessitat d'emprendre mesures urgents que corregeixin la tendència actual", van dir en la Confederació de Consumidors i Usuaris d'Espanya (CECU).

L'apagada es fa coincidir amb la cimera sobre el canvi climàtic que se celebra aquesta setmana a València). La Unión de Consumidors d'Espanya (UCE), va demanar ahir, a més de la participació de tots els ciutadans en l'apagada d'avui, la limitació de l'enllumenat nadalenc en una carta als principals ajuntaments del país.

Visto en ELPAIS.COM